Mensen

ALEM
De familie Klingen
Deze Alemse familie was een van de zwaarst getroffenen in de omgeving tijdens WO II

GEFFEN
Dienstbaar zijn voor je omgeving
De gemeente Maasdonk bestond van 1993 tot 2014. In die periode werd de gemeente door diverse burgemeesters bestuurd. Hans Netten was van hen de langst zittende burgemeester.

De buurtcoördinator
Willy van Zantvoort is een geboren Nulander. Lange tijd vertegenwoordigde hij ‘de sterke arm’ in de gemeente Maasdonk. Gemoedelijke handhaving dus.

In gesprek met
An van Niftrik is de moeder van Ruud van Nistelrooij. Samen met haar blikken we terug op zijn leven en carrière tot nu toe (2014)

LITH
De smid van Lith
Sjef en Tinus van Herwaarden waren legendarische figuren in het dorp Lith. Eigenlijk hadden ze net zo goed géén achternaam kunnen hebben. Iedereen kende hen bij de naam ‘de Smid’ en soms werd zelfs hun post op die manier geadresseerd.

Een Goeij levenNellij de Goeij
Grada vertelt Grada van Sonsbeek
Beide dames groeiden op in Lith, doch leidden verschillende levens. Boeiende levensverhalen van twee sterke vrouwen.

De Maas, de polders en de troubadour 
Noud Bongers, schrijft en componeert in het Brabantse dialect.

De laatste burgemeester van Lith 
Sjoukje Haasjes had als geboren Haagse wortel geschoten in de gemeente Lith. Bij de herindeling was zij het die leiding gaf aan een goed georganiseerde overgang naar Oss. Wie was zij?

MAREN EN KESSEL
De veelzijdige fietsenmaker
Hendrik Geene was creatief en van alle markten thuis. Hij bedacht en construeerde zelf gereedschap en was meer dan eens de redder in nood van boeren, burgers en buitenlui.

Huisslachter aan de Maaskant
Albert van den Berg leerde het vak in Lith, maar werd er zó goed in dat zelfs vandaag veel mensen nog weten wie deze huisslachter was.

Vrijwilliger in Maren
Jan Wertenbroek was een van die mensen die zich tomeloos en belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Een markant Marenaar!

De rentmeester
Niek van Oorschot was een veelzijdig mens. Rentmeester, jager, boer, kastelein maar ook gildehoofdman, voorzitter van de NCB en graag gezien gesprekspartner voor velen.

Ondernemen in Oud Maren 
Grad de Werd en zijn echtgenote Door van der Heijden runden een winkel en bakkerij in het oude Maren, toen alle huizen er nog intact waren en de kerk nog maar net gebouwd was.

Een gemoedelijke herder
Pastoor Pirenne, kwam, zag en nam iedereen voor zich in toen hij pastoor werd in de parochie van Maren Kessel. Zelfs tot ver buiten de parochiegrenzen was hij bekend.

NULAND
Henk Paparazzi
Henk Zwanenberg was dol op foto’s maken en liet geen gelegenheid voorbijgaan om een paar mooie plaatjes te schieten. Een vent met humor die zichzelf Henk Paparazzi noemde.

Een markante Maasdonkse
Grada van der Biezen is een bezige bij die met haar 83 lentes een van de meest actieve Nulanders is. You name it, she did it!

Documentaire
Kees en Mien van Zantvoort zijn de grootouders van filmmaker Ton van Zantvoort. In deze documentaire portretteert hij zijn grootouders precies zoals ze zijn: prachtmensen.

OIJEN
De eeuw van Van Oss
Piet van Oss leefde bijna een hele eeuw. Een groot deel daarvan was hij een van de vertrouwde gezichten in Oijen. Als één van de dorpsbakkers zag men hem graag komen. Waar Piet was, daar geurde het naar lekker brood.

VINKEL
Kopstukken in Vinkel
Al heel wat bekende Nederlanders hebben de weg gevonden naar het wielermuseum van Jo Nederkoorn. Het begon als hobby en groeide uit tot een enorme collectie. Zelfs de Commissaris van de Koning pleit voor conservering en promotie van de collectie.

’t WILD
Hannes van Huubkes
Hannes Steenbekkers was kastelein, pontbaas en een natuurtalent als het ging om vertellen.

Linnard 
Leonard van Rossum is hét bewijs dat oud worden ook leuk kan zijn. Hij en zijn echtgenote vertellen waarom.

Een gedachte over “Mensen

  1. Wat een ontroerend verhaal over de Familie Klingen! Jan Klingen was mijn overgrootvader en we gaan eens in de zoveel tijd naar Alem voor de dodenherdenking. Zo ook morgenavond wanneer wij voor het eerst onze kinderen meenemen om het verhaal door te geven. Uw verhaal is een heel bijzonder document, waarvoor dank.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s